Инвеститор ще строи завод за 30 млн. лв. между Хасково и Димитровград

  • 10 август 2015, 14:35
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 b550 6bc0

30 млн. лв. инвестиция ще бъде обявена до месец и половина в хасковска област. Това съобщи при срещата си в областна администрация с кметовете на общини от региона изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев.


Инвеститорът ще строи завод между Хасково и Димитровград, в землището на Димитровград, поясни кметът Иво Димов. Той посочи, че по проекта се работи вече две години. Става въпрос за производство на стоки към европейските пазари. Ще бъдат открити и няколко хиляди работни места. „Този проект ще раздвижи икономиката на целия регион“, коментира кметът на Димитровград Иво Димов.


Според изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев най-голям потенциал за развитие през следващите 5 години у нас и привличането на нови инвестиции са сферите на туризма, производството на части за автомобили и химическата промишленост.


От януари до април в България се отчита 2.4% ръст на чуждестранните инвестиции в сравнение със същия период на миналата година.


Гласувайте в конкурса "Кмет на годината" ТУК.