Искат статут на курортни селища на две местности над Сандански

  • 12 юни 2018, 08:04
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium  d0 a1 d0 b0 d0 bd d0 b4 d0 b0 d0 bd d1 81 d0 ba d0 b85

Собственици на вилни постройки събират подписка за придобиването на нов статут на местностите Попина лъка и Туричка черква над Сандански, където са недвижимите им имоти. Преди време специална делегация бе на посещение в община Гоце Делчев, където разговаря с кмета Владимир Москов. Градоначалникът им разясни изцяло процедурата, която трябва да се извърви, за да се случи промяната на статута. Преди години община Гоце Делчев направи това с местността Попови ливади, която вече е село.

Превръщането им в курортни селища ще улесни инвестирането на средства в инфраструктурата, ще може да се кандидатства и по европейски проекти. По този начин ще се стигне до развитие на туризма в района.

В двете местности има и доста незаконни постройки, които са в горски фонд. „С промяната на статута на местностите ще има ясни правила за узаконяването на теци незаконни вили. Трябва обаче да се знае, че ще се увеличат данъците за собствениците им, след като Попина лъка и Туричка черква станат курортни селища”, заяви кметът на община Сандански – Кирил Котев.   

Гласувайте за "Кмет на годината" за мандат 2015-2019 ТУК!