Испански ежедневник рекламира Велико Търново

  • 17 юли 2019, 15:11
  • Default profile Автор Павел Стаменов
Medium dji 002 8

Един от най-четените испански ежедневници – El Pais, излезе със специален материал за България като туристическа дестинация. Водещите редове са посветени на историческата и духовна столица Велико Търново – текстът започва с описание на красотата на града и облика му като център на културния туризъм.

В текста са представени хилядолетната история на Велико Търново, привлекателността му за туристите, както и богатият културен календар. Изданието обръща внимание на църквите и манастирите в Старата столица и Арбанаси, както и на традиционната българска кулинария.

El Pais е сред лидерите в испанската преса. Проучванията описват вестника като втория най-четен в страната.

Още от миналата година испанските туристи преоткриха Велико Търново – с над 10% бе увеличението им спрямо 2017 г. През януари Старата столица бе представена и на най-голямото международно изложение в Испания – FITUR в Мадрид. Само в първия ден от борсата общинската агенция по туризъм сключи договори с 10 нови туроператора от Иберийския полуостров. Испанците остават една от най-многобройните групи чуждестранни посетители в старопрестолния град и през първите шест месеца на 2019 година.