IT  форум в Кюстендил чака нобелисти

  • 13 май 2017, 18:01
  • Default profile Автор Кирил Иванов
Medium img 20170513 100253 3 burst002

Над 100 ученици, десетки преподаватели и специалисти участват в започналата в събота в Кюстендил втора поредна IT конференция. На форума се паказва най-доброто в областта на роботиката, IT сектора, програмирането..

Кюстендил не случайно е избран да домакинства за втори пореден път такъв форум, конференцията става ежегодна. "Тук може да се види най-доброто в областта на роботиката, в областта на IT сектора, предприемачеството. Вече се работи по проекти, чрез които млади хора могат да бъдат обучавани в Европа за срок между 1 и 6 месеца", каза при откриването кметът на града Петър Паунов. 

Лекторите на конференцията са водещи специалисти в областта на информационните технологии. В рамките на форума се провежда и настолна игра, която учи децата на важни личностни умения, както и хостинг и маркетинг в социалните мрежи. Интересът към роботиката расте сред учениците, те вече знаят колкото нас, казват някои от лекорите. А догодина се чака участие и на Нобелови лауреати в областта на на роботиката и IT сектора.