Италианска фирма с инвестиция за милиони в Казанлък

  • 04 октомври 2019, 06:53
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%9a%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%bb%d1%8a%d0%ba 4

Италиански инвеститор в сферата на машиностроенето обмисля да построи завод край Казанлък. След тримесечни преговори, представители на чуждестранната компания заедно със зам.–кмета Даниела Коева, председателят на Общинския съвет Николай Златанов и представители на Българска агенция за инвестиции направиха вчера оглед на имоти в Индустриална зона – Казанлък. Разгледани бяха конкретни терени от общо 68-те декара площ на новата за региона индустриална зона, която е разположена в южната част на града, от изток по пътя Казанлък - Бузовград.

Бяха обсъдени конкретните стъпки, които трябва да бъдат реализирани за осъществяване на инвеститорските намерения, които ще бъдат изцяло подкрепени с приоритетна важност, както от Община Казанлък, така и от Българската агенция за инвестиции, имайки предвид важността и мащабността на инвестицията.

Инвестицията ще бъде в размер между 150 и 450 милиона евро в рамките на следващите 2 години и ще създаде между 150 и 450 нови работни места.

От страна на държавата предстои издаване на сертификат за клас А инвеститор в България.

След поредица от срещи, предстои от страна на инвеститора да бъдат внесени писмено изразените инвестиционни намерения в деловодството на община Казанлък, което се очаква да стане до края на октомври.

От страна на общината е заявена пълна готовност за съдействие към инвеститора за максимално бързи административни процедури.