Иван се нуждае от помощ, за да диша

  • 07 юни 2019, 12:48
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium a3325002359d7e83b86b13a7644a92e00

Едно 18-годишно усмихнато момче има нужда от помощта на всички нас, за да може да диша нормално.

Иван Иванов е роден с рядкото заболяване муковисцидоза – болест, която засяга белите дробове и панкреаса. Младежът се нуждае ежедневно от инхалации с муколитици, дренажи, антибиотично лечение, висококалорична храна и хранителни добавки.

Въпреки тежката диагноза Иван е тренирал народни танци в продължение на 12 години. Успешно е завършил и средното си образование. От година насам обаче състоянието му се е влошило, което е наложило да бъде включен в листа с чакащи за белодробна трансплантация. Междувременно се налага да бъде провеждана терапия със скъпоструващи антибиотици.

След последната хоспитализация момчето е подложено на домашна кислородотерапия.

Ежемесечните разходи, които Иван прави за лечението си, възлизат на около 2000 лева – за муколитици, хранителни добавки и антибиотици.

Самата операция, на която младежът ще се подложи, се финансира от държавата. Наред с това обаче е нужна допълнителна сума от около 30 000 евро за странични разходи:

- Транспортни разходи и престой в чужбина;

- За да дочака до трансплантация, Иван се нуждае от скъпоструваща поддържаща терапия, включваща мощни антибиотици, специализирани витамини и добавки, специална калорична храна и различни консумативи;

- След операцията момчето трябва периодично да посещава чуждестранната болница за контролни прегледи. Транспортните разходи и разходите за престой са непосилни за семейството.

„Аз и моето семейство оценяваме вашата подкрепа и благодарим за помощта ви!”, казва Иван.

В негова помощ вече са се обединили цял куп популярни личности. Те са организирали благотворителен концерт, който ще се проведе на 24 юни, от 19:30 ч. в Летния театър в Бургас.

На цената ще излязат Тони Димитрова, Мустафа Чаушев, Стефан Илчев, Преслава Минасян, Ажда Чаушева, Георги Дюлгеров, народната певица Жечка Сланинкова, Фолклорен ансамбъл „Лазур” при ВК „Бургас”, с художествен ръководител Бойчо Янев, ВС “Точно време” , ФК “Гергьовче” и др.

Всеки който има желание и възможност да го помогне, може да го направи чрез платформата helpkarma.com, PayPal: paypal.me/ivandarenia, както и на банкова сметка:Банка ДСК

IBAN: BG75STSA93000024059687, BIC: STSABGSF

Иван Красимиров Иванов