Избираме "Модерни в клас" общини за 24 май

  • 13 май 2019, 14:51
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%9c%d0%b0%d0%b9 1

В месеца, в който отбелязваме Празника на буквите и Деня на българската просвета и култура, конкурсът "Кмет на месеца" е на тема "Модерни в клас". По традиция Порталът на българските общини Kmeta.bg организира всеки месец анкета по дадена тема, в която гражданите с онлайн вота си посочват победителите. 

Този месец се вглеждаме в политиките на кметовете в образованието. Освен ремонт и саниране на училища, част от местните власти инвестират и във въвеждането на нови технологии в училищата, разработването на иновативни образователни планове, модерно поднесен учебен материал. По тази причина правителството вече обявява кои са иновативните училища в страната. Така с новите подходи и с технологиите ученето не е проблем за част от децата, които се чувстват на място. 

Екипът на Kmeta.bg на база на наблюденията си в общините, номинира в конкурса "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" следните кметове:

- За голяма община - Атанас Камбитов (Благоевград), Димитър Николов (Бургас), Живко Тодоров (Стара Загора)

- За средна община - Валентин Василев (Разград), Владимир Москов (Гоце Делчев), Генчо Генчев (Свищов)

- За малка община - Алекси Кесяков (Челопеч), Румен Гунински (Правец), Свилен Шитов (Девня)

Конкурсът "Кмет на месеца" за май "Модерни в клас" се провежда от 13 до 26 май 2019 г. включително. Победителите ще бъдат обявени на 27 май на Kmeta.bg.