Избираме най-добрата община за инвестиции и работни места

  • 10 април 2019, 13:35
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%b0%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bb1

Стартира конкурсът "Кмет на месеца" за април! От 10 до 18-ти включително можете да гласувате за своя фаворит на тема "Инвестиции и работни места".

Привличане на амбициозни инвестиции и откриване на нови работни места са главен акцент за редица български общини и през настоящата година. Световни гиганти и престижни компании отвориха врати у нас през последните месеци. Фабрики, заводи, но и по-малки предприятия допринасят за развитието на родната икономика. В някои населени места пък тепърва предстои големият бизнес да навлезе. Самите кметове са наясно, че за да се развиват местните икономики, хората трябва да имат поминък. За целта е необходимо да бъдат по-активни на ниво икономическа политика. 

Гласувайте за своя фаворит - община, в която местната управа успява да привлече големи компании, за да превърне града в едно добро и перспективно място за инвестиции и живеене. 

Конкурсът "Кмет на месеца" се организира по традиция от Портала на българските общини Kmeta.bg, като екипът на платформата номинира кметовете според заслугите на местните управи, които са ни направили впечатление.

Ето и номинираните:  

В категория "Общини с население над 50 000 души" в надпревара влизат: Иво Димов (Димитровград),  Калин Каменов (Враца) и Георг Спартански (Плевен).

Сред "Общините с население между 20 и 50 000 жители" се състезават: Корнелия Маринова (Ловеч), Иван Гавалюгов (Ботевград) и Ивайло Симеонов (Елин Пелин).

В категорията "Общини с население под 20 000 души" приза ще се съревновават: Себихан Мехмед (Крумовград), Трайко Младенов (Костинброд) и Димитър Димитров (Етрополе).

Победителите в онлайн гласуването ще бъдат обявени на 19 април.