Избран е новият директор на РД „Пожарна безопасност и спасяване”-Кърджали

  • 17 юли 2015, 07:46
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 b208 a33a

Комисар Сергей Заимов е новият директор на РД „Пожарна безопасност и спасяване”-Кърджали. Заповедта на министър Бъчварова за временно преназначаване на Заимов за директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението”-Кърджали е с дата 15 юни т. г. В присъствието на областния управител на Кърджали Илия Илиев, зам.-директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”  старши комисар Асен Игнатов представи новия директор на регионалната дирекция в Кърджали комисар Сергей Заимов.


Заимов е роден през 1966 година в село Дрангово, община Кирково. Завършил е факултет „Противопожарна охрана” в Академията на МВР. В системата на МВР е на работа от 1991 година, като е преминал през всички нива на кариерното израстване. В продължение на 11 години оглавява пожарната служба в Подкова. В регионалната дирекция в Кърджали е от 2006 година, първо като началник на група, а след това и като началник на сектор.


Комисар Сергей Заимов поема поста отдосегашният ръководител на службата комисар Христо Тодоров, който излиза в пенсия по собствено желание. Със заповед на вътрешния министър Румяна Бъчварова комисар Тодоров е награден с предметна награда – огнестрелно оръжие, марка по избор. Той  сподели, че приема наградата като оценка не само за своя труд, но и за професионализма на хората, с които е работил.


Гласувайте за кмет на годината ТУК.