Издирват близки на болни от коронавирус в родното им село

  • 11 март 2020, 14:52
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium vasilovci 004

Семейството, заразено с коронавируса, което се лекува в болница „Пирогов”, е от село Василовци, община Брусарци, съобщи кметът на селото Огнян Йорданов. Мъжът и жената преди няколко дни са заминали в София при сина си, който ги води по лекари заради други заболявания. Инкубационният период не може да е настъпил, когато още са били в селото, смятат местните. Вероятно са прихванали заразата в София. По тази причина никой в селото не се страхува от тях за коронавируса.

Въпреки това, днес инспектори на регионалната здравна инспекция в Монтана и служители на МВР издирват хората, с които мъжът и жената са контактували.

"Те стояха повече в дома си, жената е оперирана от сърце и много не излизаха", обясни кметът. По тази причина тези хора са малко. Но ще им бъде взета проба за вируса.

До днес се смяташе, че семейството е от Лом. Кметът на града д-р Георги Гаврилов започва издирване и не откри в общината да живеят такива хора. Това успокои жителите на града, които от два дни бяха в тревога от появата на заразата. Днес всички си отдъхнаха, обясниха от общината.