Издъхна и човекът-факла от Раднево

  • 10 март 2013, 07:27
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a12457f136b

След смъртта на Пламен Горанов от Варна, втори човек-факла от народния бунт издъхна в Пловдив.


12 дни лекарите в университетската болница „Свети Георги“ се бориха за живота на 53-годишния Венцислав Василев. Пациентът беше със 75% изгаряния по повърхността на кожата.раните му са несъвместими с живота, въпреки направените му операции, коментираха лекарите от Клиниката по изгаряния в пловдивската болница. 


„Съпругът ми е починал в 4 часа тази сутрин в болницата в Пловдив, съобщи съпругата му Стефка. Отчаян от мизерията, притиснат от дългове Венци полива дрехите си с бензин и се самозапалва на партера в сградата на община Раднево. Трагедията се разиграва на 26 февруари след обяд. Мъжът е приет в клиниката за изгаряне на университетската болница. От първия ден Венци е командно дишане, а от няколко дни практически е бил в клинична смърт.


Последна е намерила кураж да го зърне в петък голямата му дъщеря Антоанета , която живее и работи в Германия, но е пристигнала да се сбогува с него. „Изглеждаше страшно, няма лице, няма кожа, само по краката под коленето можеше да се познае, че е човек”, каза през сълзи момичето. Лекуващият лекар и доверил, че го когато докарали баща и все още контактен и дори се подписал в декларацията за операция. На въпроса на доктора „защо го направи, бе човек”, Венци промълвил: „Омръзна ми да живея в мизерия...”


Погребението на Венцислав Асенов вероятно ще бъде в понеделник в Раднево.