Изготвят икономическо портфолио на област Пазарджик

  • 13 февруари 2015, 10:48
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52c4280070bdf

Икономическо портфолио на община Пазарджик да изготвят работодателските организации в града, предложи на среща с местния бизнес областният управител Трендафил Величков.

Портфолиото ще включва подробна информация за спецификата и потенциала на региона с икономически показатели по отрасли, производства, природни ресурси и работна сила. В него фирмите ще имат възможност да представят накратко дейността си и очакванията си за бъдещи бизнес партньорства. Местните бизнес организации са предложили в изданието да се включат и данни за свободни терени, подходящи за инвестиции.


Целта е да бъде обособена икономическа зона около Пазарджик, за която държавата, бизнесът и общините да работят активно, посочват от пресцентъра на областната администрация.


"Необходимостта от обобщена рекламна и аналитична информация за спецификата на бизнеса в региона и по-доброто представяне на местния потенциал идва от тежкото икономическо състояние на област Пазарджик и от факта, че въпреки активността на предприемачите, мястото не е предпочитано за инвестиции," каза Величков по време на срещата с браншовите сдружения.


Към настоящия момент вече има заявен инвеститорски интерес от български, германски и австрийски фирми, с които предстоят срещи разговори.