Изградиха станции за електромобили в Петрич

  • 17 юли 2019, 18:39
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium snimka elektromobili

Община Петрич изгради зарядна инфраструктура за електромобили с цел стимулиране на екотуризма в региона. Три универсални станции, съвместими с всички електромобили и плъгин хибриди, се намират на паркинга до сградата на общината, на общински паркинг в местността Рупите, в близост до античния град Хераклея Синтика, както и при входа на село Марикостиново.

Зареждането на новите станции ще бъде безплатно.

С тази придобивка община Петрич става част от поредица инициативи на кампаниите "Обиколи 100-те национални туристически обекта" и "Посети обектите в списъка на ЮНЕСКО", чиято идея е да провокират интереса на всички любители на "Зелената идея”.

Монтирането на зарядна инфраструктура за електромобили на територията на община Петрич е поредна стъпка в посока популяризирането на района като предпочитана туристическа дестинация чрез възможностите, свързани с винен туризъм, религиозен туризъм, етнотуризъм и много други. Идеята е да бъдат привлечени хора, обичащи пътешествията, ориентирани към новите транспортни технологии и енергийно ефективни решения. Община Петрич се стреми да популяризира историческия туризъм, свързан и с малките населени места, където местният бизнес има възможности да се развива.