Изграждат къмпинг върху 58 дка с барбекюта и езера в Розовата долина

  • 28 септември 2019, 08:24
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%bb%d1%8a%d0%ba%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0

Най-големият къмпинг в Казанлъшко ще се простира в Розовата долина. Той ще отвори врати за каравани и гости през април 2020 г.

Теренът на къмпинга е с площ 58 декара. Първоначалният проект предвижда 50 места за настаняване на кемпери и каравани, 6 двустайни къщи със собствен санитарен възел и 6 стационарни каравани под наем.

Кръстен е "Алба" и се намира край с. Скобелево, на 8 км. от курорта Павел Баня и в непосредствена близост до един от най-посещаваните туристически атракциони в околността - Етнографския комплекс "Дамасцена".

Инвестицията е частна, на един от най-големите производители на розово масло не само в България, но и в света. Бизнесменът разработва проекта с 2 млн. лева.

Местата за къмпинг са изцяло на трева и ще са с два размера - 8х12 м и 12х12 м. Границите между "домовете на колела" са оформени с храсти, билки и рози. Капково напояване ще се грижи за свежестта на зеленината и цветята в къмпинга.

През април догодина комплексът ще има и малък басейн с топла вода, самостоятелно джакузи и летни душове. Инвеститорът планира на по-късен етап да построи голям басейн с размери 25х12 м., към който да има и мини аква парк.

За приятелските раздумки на къмпингуващите е изграден навес с маси, столове, кухня и барбекюта за общо 70 души.

Отделно ще има и 7 беседки, всяка с диаметър 8 метра, разполагащи с барбекю, мивка, посуда и хладилник. Беседките и навесът ще бъдат остъклени, за да има възможност да се ползват и в лошо време.

Санитарните възли ще са в 5 самостоятелни сгради из целия къмпинг. Ще има и външни мивки за посуда, както и перални.

Предвидени са и две езера с риба в двата края на къмпинга, както и детска площадка.

Гостите на къмпинга ще могат да се разходят и в близките забележителности - близката ферма за щрауси, комплекс „Дамасцена“, Музеят на етеричните масла в близкия град Казанлък.

Експерти коментират, че 2020 година се очертава като интересна, заради планираното изграждане на доста къмпинги у нас.

Източник: kazanlak.com