Изключиха петокласник, зашлевил учителката си

  • 26 януари 2018, 15:05
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium tampar menampar

Петокласник от СУ "Н. Вапцаров" в Царево е бил изключен от училище заради шамар, който ударил на учителка в час по български език.

Инцидентът е станал преди няколко дни, потвърди кметът на Царево Георги Лапчев, който е присъствал на педагогическия съвет в училището, на който се  е взело решение петокласникът да бъде изключен, съобщава „24 часа”.

Детето от ромски произход е имало  и други подобни прояви, казаха от училището. Брат му пък същия ден нападнал охраната на учебното заведение.

"Става дума за едно хлапе, което си е позволило да посегне на учителка. Тя няма нанесени серизони физически, а емоционални и психически травми. Заявих на ръководството на училището и на учителите, че от тук нататък аз ще съм гарант да има дисциплина в училищата в община Царево. Казах им да не се страхуват, да бъдат по-строги и да не се притесняват , че ще останат без деца заради делегираните бюджети. Ако е необходимо общината ще ги дофинансира", заяви кметът Лапчев.

"На същия педагогически съвет ми докладваха за още няколко деца с над 70 неизвинени отсъствия. Те бяха наказани с последно предупреждение за изключване. Ако не започнат да влизат в час и те ще бъдат изключени", допълни Лапчев.