Изложба „Без страх” в Разлог

  • 06 май 2017, 19:00
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium  d0 98 d0 b7 d0 bb d0 be d0 b6 d0 b1 d0 b0  d0 a1 d0 a3  d0 b2  d0 a0 d0 b0 d0 b7 d0 bb d0 be d0 b3

Изложба-СУ-в Разлог

Софийският университет „Климент Охридски” подреди изложба под надслов „Без страх” на втория етаж на читалището в Разлог. Инициативата е на студентката Мария Бонкова от града, която учи „Визуални изкуства“ в университета.

Второкурсничката е поканена в студентската практика от професор Орлин Дворянов-единственият преподавател в България по съвременно изкуство, който е и основател на Сдружение „Изкуство в действие“.
„Организирането на изложбата не беше никак лесна задача. Въпреки това малкото ни градче вече няколко пъти е показвало, че има как съвременното изкуство да влезе в ежедневието ни и реших, че моята задача в практиката ще е да организирам изложба тук. Изложението е част от моята практика и се гордея със себе си, че успях да я реализирам съвсем сама“, сподели девойката.

Наименованието на изложбата „Без страх“ не е случайно. Според младия талант от Разлог в малките градове хората се страхуват да си потърсят изкуството и красотата, от което всички се нуждаят и се вдъхновяват. Другата причина за „Без страх“ е, че вече две години Мария и семейството й се борят от страха от захарен диабет както в Разлог, така и в цяла България.

„По начало художниците обичаме социалнозначими теми и се опитваме да сме полезни навсякъде, където има нужда от нас и от нашето изкуство. Още се градя като личност и това несъмнено оказва влияние на бъдещото ми развитие и мислене“-каза още Мария Бонкова.
Изложбата може да бъде видяна до 12 май в читалището на Разлог.