Изписват ранения Живко до седмица

  • 09 май 2016, 14:14
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 9af7 76b9

В рамките на тази седмица предстои да бъде изписан от старозагорската УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ най-тажко ранения при побоя в Раднево от 2 май, Живко Жеков. Това съобщи зам. директорът по лечебната част д-р Живко Желязков.


По думите му младежът е стабилизиран, няма никаква опасност за здравето му, лекарите от клиниката по гръдна хирургия решили да се презастраховат. Около обяд в понеделник от болницата бяха изписани приятелите на Живко: Цветелин Кюстендилски и Георги Николов, чийто рани по лицата са зараснали.


Междувременно, в родния град на ранените момчета продължават, макар и със затихващи функции, всекидневните протести.
В съботната и неделната вечер пред загражденията, опасващи ромската махала Кантона, откъдето са биячите, застанаха между 350 и 400 мъже, жени и млади хора.
Участниците в шествието настояват за най-строго наказание за побойниците, както и за разрушаване на незаконните постройки в гетото.


Комисия, сформирана със заповед на кмета на общината, д-р Теньо Тенев, установи, че три функциониращи на територията на махалата търговски обекта нямат редовни строителни книжа и затова ще бъдат разрушени. И обекта принадлежали на фамилията на задържания за побоя 40-годишен Калчо Стефанов – Сурая. Според местните жители, незаконни са всички сгради в квартала, част от които са построени върху частни имоти.


На снимката: В продължение на повече от две години тази незаконно построена сграда в квартал Кантона е функционирала като търговско заведение, установи комисия


Още новини от Стара Загора и региона четете ТУК.


Още новини от Бургас и региона четете ТУК.