Жандармерията пази мача “Локомотив Пд” - “Ботев 1912”

  • 04 ноември 2012, 07:42
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0755c2fbb3

Жандармеристи от София и Пловдив ще охраняват футболната среща между “Локомотив Пд” и “Ботев 1912”, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Пловдив. Дербито ще се проведе днес от 14.30 часа на стадион “Локомотив” в града. Очаква се засилен интерес към мача и посещение на около 10 000 фенове на двата пловдивски отбора. На територията на спортната зона и в целия град ще бъдат разположени голям и брой полицейски сили.


 По улиците и в проблемните зони ще патрулират екипи от специализираните подразделения за охрана на обществения ред, като при получаване на сигнал за нарушение на реда или престъпление ще бъдат взети незабавни мерки от специализирания отряд за бързи действия и мобилните групи.
В 11.45 часа ще бъдат отворени всички входове на стадиона за влизане на граждани, които ще бъдат проверявани обстойно за недопускане внасянето на забранени предмети, оръжия, пиротехнически изделия, алкохол и други. От ръководството на клуба-домакин е разрешено внасянето на безалкохолни напитки до 500 мл само в пластмасови чаши.


Полицейски служители ще съпровождат агитката на ПФК „Ботев”, която ще премине организирано в шествие от стадион „Христо Ботев” до сектора за гостуващата агитка на стадион “Локомотив”, с оглед осигуряване реда и недопускане на инциденти между фенове на двата отбора.
В районните полицейски управления е създадена организация за незабавна работа по задържаните лица, извършили нарушения на обществения ред във връзка с футболната среща, и предаването им на съда.
Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери, като при извършване на нарушение на закона (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.), установените от записа лица ще понесат отговорността си.