Жена с увреждания се включи в кампанията "Капачки за бъдеще"

  • 15 октомври 2019, 11:33
  • Default profile Автор Станка Христова
Medium 09 10 2019 jena 750x536

Жена с увреждания се включи активно в националната кампания „Капачки за бъдеще“, чиято цел е да се събират средства за кувьози в помощ на недоносените деца в България.

50 годишната Еменнур Хасанова от кубратското село Бисерци е потребител на социални услуги в Дневния център за хора с увреждания в Кубрат. След като научила за благотворителната инициатива, тя пожелала да се включи   лично в акцията, съобщава разградският вестник „Екип7“.

В продължение на месеци Еменнур събирала капачки. Когато напълнила с пластмасовите отпадъци избрания от нея съд, тя пожелала лично да  предаде за рециклиране употребяваната пластмаса. Еменнур отишла до пункта придружена от своя трудотерапевт и заявила, че ще продължи да  събира капачки, но ще агитира и други хора да правят това.

„Количеството  стара пластмаса, която Еменнур събра не е голямо, но примерът й е повече от положителен. Тя е с тежки увреждания, но независимо от трудностите работеше упорито и стистемно.  Дейността й се оказа заразителна и сега в благотворителната кампания ще се включат и други  потребители на центъра. А това приобщаване на хората с увреждания към доброволчесство е много  полезно за цялата общност.“, коментира трудотерапевтът Звезделина Йорданова, насърчила Хасанова да участва в кампанията „ Капачки за бъдеще“.

Снимка: Радослав Стойков