Жителите на Лъки настояват за запазване на детските площадки

  • 09 август 2015, 13:38
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a11f6c7ae89

Решението на кмета на община Лъки Валентин Симеонов да използва пространството на детските площадки за изграждане на складове за дърва предизвика недоволството на местните. В съобщение до медиите те апелират за повече внимание към децата, като се подсигурят добри условия за игра и забавление.


Гражданите настояват и да се подменят сегашните катерушки, които по думите им са стари и изключително опасни със стърчащите от тях железа, да се обработи теренът и да се застеле с противоударна настилка, за да не пострада някое дете.


"Важни са децата, а не дървата за огрев", категорична е Таня Карасавова, която има две деца - на 7 г. и на 9 месеца. Тя и съпругът й настояват площадката пред блока им да бъде съхранена.


"В политиката на всяка община, била тя голяма или малка, децата трябва да са на първо място, защото са бъдещето на държавата", казва Захари Зарев, цитиран от "Дневник". Според него внуците му няма къде да играят, защото нито една от двете площадки между блоковете не е в добро състояние и не отговаря на съвременните изисквания.


Родителите многократно са се обръщали към кмета с молба да ремонтира детските площадки, защото в този вид са изключително опасни за здравето на децата им. "Вместо това ни изненадаха със строителство на бараки", негодуват младите семейства.