"Жив корал" е цветът на 2019 г. (снимки)

  • 06 декември 2018, 14:36
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium peach living coral bridesmaid clutch bridal clutch choose the color you like

Living Coral (в превод "живо, жизнерадостно коралово") е цветът на 2019 г. Това определи американският институт "Пантон", който ежегодно избира актуалния цвят за следващите 12 месеца.

Цветът е трептящ, мек, обгръщащ ви с топлота и грижа - заяви Лори Пресман, вицепрезидент на "Пантон". По думите ѝ хората обичат подобни тонове, създаващи усещане за комфорт и ги карат да се чувстват по-добре.

Конкретното название на специфичния цвят с думи се оказва предизвикателство за публиката. Сред наименуванията му може да чуете "прасковен отенък на портокалово със златист обертон" или "въплъщение на игривост, енергия и стремеж отново да се свържеш с природата".

Пресман допълва, че за избора е повлияло растящото внимание на хората към защитата на околната среда, а кораловите рифове, приютили всевъзможни форми на морски живот, изчезват пред очите ни.

Всяка година институтът "Пантон" подробно анализира световните тенденции - от случващото се по модните подиуми и развлекателния бизнес до медиите и цялостното настроение в обществата - за да прогнозира кой може да е предпочитаният цвят за идната година. В известен смисъл мнозина дизайнери и модисти се съобразяват с избора на американския институт.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!