Живописец номинира романист за литературната награда на Стара Загора

  • 20 януари 2016, 13:15
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 8733 783d

Излагащият от няколко години свои картини в Есенния Парижкия салон на изкуствата художник Валентин Дончевски номинира за наградата „Николай Лилиев“, присъждана от община Стара Загора за успехи в областта на литература писателя Йордан Пеев.


Номинацията за изключително престижното отличие майсторът на четката направи по време на първото за тази година представяне на нови книги в регионална библиотека „Захарий Княжевски“.


На него Пеев, който е познат повече като майстор на римите, представи два, издадени едновременно тома на съвременна тематика.


За качествата на „Пощальонът“ и „Последният Адам“ говори поетът Таньо Клисуров, който не скри, че е останал изключително приятно изненадан от новото амплоа на колегата – творец.


Роденият през 1968 г. Йордан Пеев е стартирал житейската си биография като журналист в радио „Веселина“, работил е пред микрофоните и на Радио Стара Загора, след което се отегля от всекидевното новинарство. Първата му поетична рожба е в съавторство с Пламен Дойнов. През 2014 година бял свят видя втората му поетична книга „Когата смъртта ми прогледне“. Подготвена за печат и още една негова стихосбирка.


Още новини от Стара Загора и региона вижте ТУК.


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.