Животните в Старозагорския зоопарк живеят в лоши условия

  • 14 май 2014, 06:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a568eb1d05c

Условията, в които живеят животните в Старозагорския зоопарк, са лоши, а самите обитатели са с рани, съобщава Нова телевизия.


Част от клетките са в плачевно състояние, а в някои от съоръженията няма дренажна система и след обилни валежи те приличат на езера и животните газят в кал.


"Имаме птици, които са в зоопарка, тъй като не могат да бъдат върнати на свобода. Такъв е случая с пеликана, който е с ампутирано крило и няма шанс да се върне в природата. Ние ги отглеждаме успешно вече четвърта година", заяви директорът на зоопарка Радослав Михайлов. По думите му се оказва медицинска помощ на всички животните.


"100% от зоопарковете в България за в лошо състояние. Те са построени с много бетон и мрежи", каза от своя страна Ивайло Клисуров, който е управител на спасителния център "Зелени Балкани" в Стара Загора. Неговата тези е, че всички зоопаркове трябва да затворени.


По думите му бюджетите на зоопарковете е на последно място за общините. Средствата, с които разполага зоологическата градина в Стара Загора, са 230 000 лева на година.


*Още новини от Стара Загора четете тук