JOHN STEEL с David Reece на рок фест „Хоталич" в Севлиево

  • 12 март 2019, 20:32
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%94%d0%b6%d0%be%d0%bd

Една от най-интересните родни групи JOHN STEEL идва в Севлиево, заедно с David Reece, за Третия национален рок фест „Хоталич" – Севлиево' 2019. На 30 август те ще се качат на сцената, за да зарадват своите фенове с качествен рок и невероятно настроение.

Групата води началото си от Харманли и Хасково, когато през недалечната 2007 г. Иван Сталев (китарист) и Живодар Димитров (барабани) създават свой проект. Не след дълго JOHN STEEL се мести в Пловдив и започват участия в множество концерти, създаване на авторска музика и съвместни проекти с други музиканти. През 2014 г. те издават и първия си албум „Freedom". Интересното при него е, че включва песни, които са композирани много преди създаването на групата. Преди албумът да стане факт, бандата решава да направи коренна промяна и да потърси вокалист извън пределите на страната. Случайно се свързват с бившия вокалист на IRON MADEN Blaze Bayley, с когото записват две песни. В последствие той изпява целия първи албум, който бързо добива популярност. Почти веднага след него, започва работата по следващия албум. JOHN STEEL решават да опитат с нов вокалист от световната сцена, а Дуги Уайт (бивш вокалист на Rainbow) се съгласява почти веднага. Това е сбъдната мечта за Иван Сталев: "Албумът „Stranger in us All" е един от любимите ми албуми на Rainbow, когато излезе през 1995, аз тъкмо започвах да се уча да свиря на китара и бях разтърсен от този албум и от гласа на вокалиста. Винаги тайничко съм си мечтал някой ден да имам възможността да се срещна с Дуги и да работя с него, сякаш съм предусещал нещо през всичките тези години", споделя Иван пред организаторите на рок фест „Хоталич". Така, през 2017 представят и втория си албум "Everything ot Nothing".

След безспорния успех на първите два албума, групата решава третият да бъде съвместен с David Reece (бивш член на Accept и Bonfire). По албума музикантите все още работят и не издават много информация, но споменават, че са получили интересни предложения за ко-продуценти и пост продукция. „Интерес към John Steel прояви китаристът на Перо Деформеро - Саша Фриж и китаристът Crematory - Rolf Munkes. Все още обмисляме варианта да включим ко–продуцент", споделят уклончиво членовете на бандата.

С David Reece през миналата групата подгряваше Hammerfall, а това лято ще им се насладим край крепостните стените на средновековния град „Хоталич" в Севлиево.

Не пропускайте изпълнението на JOHN STEEL и David Reece в третото издание на Националния рок фест „Хоталич" - 30 и 31 август в Севлиево! Входът е свободен.