Йордан Камджалов дирижира Плевенската филхармония

  • 06 юни 2018, 17:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%99%d0%be%d1%80%d0%b4%d0%b0%d0%bd %d0%9a%d0%b0%d0%bc%d0%b4%d0%b6%d0%b0%d0%bb%d0%be%d0%b2

Любимецът на родната публика маестро Йордан Камджалов ще дирижира Плевенската филхармония в зала "България" на 18 юни. Солисти са китаристът Георги Димитров - лауреат на фондация "Камджалов" и флейтистът Бюлент Евджил от Турция. В програмата ще прозвучат Концерт за китара и струнен оркестър от Фердинандо Карули, "Венециански карнавал" на Г. Бричалди и "Щвейцарски пастир" на П. Морлачи.

Плевенската филхармония ще представи и вдъхновяващата Четвърта симфония на Чайковски.

Събитието е част от Международния фестивал „Софийски музикални седмици“.

Билети за концерта на цени от 10, 12, 15, 20 и 30 лв. могат да бъдат закупени от касата на Кантус Фирмус в зала "България" и онлайн в Тикетсбг и Ивентим.

Йордан Камджалов присъства на световната музикална сцена с ангажименти в Лондон, Цюрих, Люцерн, Бон, Берлин, Париж, Тоскана, Бостън, Ню Йорк, Хамбург, Хелзинки, Базел, Сингапур и Токио. Има множество международни награди и отличия. Неговата фондация "Йордан Камджалов" подпомага млади български творци – инструменталисти, певци, композитори и диригенти. От 2015 г. Камджалов развива хоровия проект "Музикална лаборатория за Човека" и новия концептуален международен симфоничен състав "Генезис оркестра". Той е сред най-предпочитаните български диригенти от родната публика.