Жури избира най-добрите за участие в „Пирин Фолк”

  • 03 май 2017, 11:30
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium pirin folk

[caption id="attachment_73027" align="alignnone" width="810"]снимка: Община Сандански снимка: Община Сандански[/caption]

Приключи срокът за подаване на заявки за участия в международния фолклорен фестивал „Пирин Фолк“ в Сандански за 2017 г. и в „Детски Пирин Фолк“. И за трите конкурса интересът бе много голям. Селекцията ще се проведе на 13 и 14 май в телевизионно-студиен комплекс на „Ди Ен Кей Медия Груп“ ООД в София от 5-членно селекционно жури.

Всички заявили желание за участие в Конкурса за изпълнителско изкуство и „Детски Пирин Фолк“ ще бъдат уведомени лично на посочения от тях телефон за точния час и ден на прослушването. Подадените авторски песни за Конкурса за авторска македонска песен ще бъдат прослушани и класирани.

Резултатите от селекцията ще бъдат обявени до 22 май на официалния сайт на фестивала www.pirinfolk.com и FB страницата: ПИРИН ФОЛК - Pirin Folk Сандански.

За първи път в 25-годишната история на фестивала ще се проведе и конкурс специално за деца. Той е за изпълнителско изкуство на песен от македонската фолклорна област за деца между навършени 8 и 15 години. Той ще се проведе на 25 август 2017 г.

Миналата година за първи път химнът на фестивала „Добре дошли в Сандански, приятели" бе изпълнен от деца и събра бурните овации на зрителите в препълнения Летен театър. Това бе и своеобразната подготовка за учредяването тази година и на детския конкурс. Неговото първо издание ще е част и от отбелязването на четвъртвековния юбилей на утвърдения и единствен по рода си фестивал „Пирин Фолк"-Сандански.