Кабинетът даде 2 млн. лв. на три общини в Монтанско заради бедствия

  • 03 юли 2018, 11:46
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium %d0%b3%d0%b5%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be

Три общини – Георги Дамяново, Медковец и Якимово получиха общо два милиона лв. от кабинета за отстраняване на щети от наводнения и предотвратяване на бедствия, съобщи депутатът от ГЕРБ Дилян Димитров. Това стана на последното правителствено заседание, изтъкна той.

830 000 лв. получава община Георги Дамяново, която понася щети при всяко наводнение от притоците на река Огоста. Всяка пролет Дългоделска Огоста излиза от коритото си и залива пътища и къщи в единия край на селото. Затова в Георги Дамяново ще бъде изградена подпорна стена, която да спира водните маси. Подпорна стена ще бъде изградена и в село Меляне със същите съображения. Ще бъде ремонтиран и течащият покрив на читалището в село Гаврил Геново.

Подпорна стена на стойност 500 000 лв. ще бъде изградена в село Сливовик, община Медковец. 300 000 лв. са предназначени за укрепване на терени, разрушени от дъждове и в община Якимово.

Надявам се до края на годината работата по изграждането на стените да започне, допълни Дилян Димитров. Предстои общините да изберат изпълнители на строителните работи.