Кабинетът дава по 1 млн. лв. на Елин Пелин и Златарица

  • 29 декември 2017, 15:42
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium ministerski savet

1 млн. лева отпуска правителството на община Елин Пелин за ремонт на пътища. Такава сума е одобрена и за възстановяване и рехабилитация на улици в гр. Златарица и в с. Горско ново село. На община Аксаково се предоставят 400 000 лв. за придобиване на последните три етажа от административната сграда на кметството, съобщиха от правителствената пресслужба.

Средствата са част от одобрените от Министерския съвет допълнителни разходи и трансфери за 2017 г. в размер на 53,4 млн. лв.

Основната част от парите са за осигуряване на дейности в областта на отбраната. По бюджета на Министерството на отбраната се отпускат 23 млн. лв., от които за поддръжка на хардуера на комуникационните, информационните и навигационните системи на летища на Военновъздушните сили – 20 млн. лв., за строително-ремонтни дейности – 2 млн. лв. и за реконструкция на административната сграда на служба „Военна информация“ – 1 млн. лв. Средствата за ВВС се осигуряват за сметка на предвидените за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29 – процедура, която беше спряна поради обжалване от трета страна.

За ремонтни дейности в държавните висши военни училища чрез бюджета на Министерството на отбрана се трансферират 28 млн. лв. От тях за ВА „Г. С. Раковски“ се отпускат 7 млн. лв., за НВУ „Васил Левски“ – 16 млн. лв., и за ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – 5 млн. лв.

Постановлението на Министерския съвет е прието неприсъствено на 22 декември.