Как се чисти сняг в село с 10 жители

  • 08 ноември 2016, 11:45
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium borilovec ob6tina boinica

borilovec_ob6tina-boinica

Общината в село Бойница приключва с подготовката за зимата, съобщи кметът Анета Генчева. Сключен е договор с фирма, която ще чисти междуселските пътища и улиците в селата, където живеят повече хора. Тя разполага с две машини. Едната ще обхожда улиците в Бойница, Бориловец и Шишинци, а другата – в Раброво и Периловец. Вече е доставен пясък, който се складира до стръмните участъци на пътищата.

Проблем е почистването на снега в селата с малко жители, сподели кметът. В село Градсковски колиби, което се намира на границата със Сърбия, през зимата живеят 10 души. Къщите им се намират в четирите края на селото и да се стигне до всяка трябва да се разчистват много метри от пътя. Нито една фирма няма интерес от това. Но в Градсковски колиби и Периловец няма магазин и хлябът се доставя през ден. Заради тази кола сме длъжни да осигуряваме път и до двете, разказа Генчева.

Общината и тази година е снабдила всички желаещи домакинства с дърва за огрев. Те вече са доставени по домовете, а цената им е 40 лв. за куб. м. Повечето жители предпочитат отопление с твърдото гориво, вместо с електричество.