Калин Терзийски започва турне от Враца

  • 15 юни 2020, 19:31
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium kalin

Обичаният писател Калин Терзийски стартира национално турне и първата му спирка е Враца. Творецът ще посети града под Околчица на 17 юни от 18 ч., в парка зад паметника на Христо Ботев. Организатори на събитието са регионалната библиотека "Христо Ботев" и общинската администрация в града. 

Калин Терзийски е един от най-популярните български автори, носител на Европейската награда за литература. Роден е през 1970 година в София - Подуяне. Като дете е силно отдаден на рисуването, с което се занимава и сега - има шест самостоятелни изложби. Работил е като дърводелец, анкетьор, санитар, медицинска сестра, копирайтър, редактор, сценарист.

В периода 2007 - 2017 г. е издал двадесет книги - тринадесет сборника с разкази, три стихосбирки и четири романа. В началото на 2018 г. Калин Терзийски представи във Враца и последния си роман „Разкажи ми”. Книги на автора са издавани на английски, руски, македонски, чешки, полски, немски, а отделни разкази и стихотворения – още и на турски, испански, сръбски.

Калин Терзийски навърши 50 години на 22 март 2020 г., и вместо планираното парти в галерия, той го отбеляза с клип във фейсбук, на който засне как засажда дърво пред техния блок.