Калин Врачански в нова постановка на ловешкия театър

  • 26 март 2019, 17:49
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium %d0%9a%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%bd %d0%92%d1%80%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8

Усилено се репетира новата постановка на Ловешкия драматичен театър - криминалната комедия „Испанска афера“ от Жорди Галсеран, съобщи директорът на театъра Биляна Петрова. Премиерата се очаква на 2 май. В главната роля  гостува известният актьор Калин Врачански. Режисьор е актьорът Иван Савов. Неговата постановка „Паола и лъвовете“ на Драматичен театър-Хасково ще бъде показана в Ловеч на 4 април.

Ден преди Международния ден на театъра – 27 март – директорът на Ловешкия театър съобщи още, че на 10 април е премиерата на нов документално-танцов спектакъл „Един ден, двадесет и три часа и една минута“, посветен на 40-годишнината от полета на Георги Иванов в Космоса. Режисьори са Биляна Петрова и Благой Бойчев. Директорът на театъра специално благодари  за финансовата помощ на Община Ловеч, без която не би се осъществил този тип документален театър. Двамата режисьори са имали предварителни срещи с космонавта Георги Иванов и съпругата му за да получат документи и информация от първа ръка.

Нова актриса идва в Ловеч – това е Йоана Кирчева, щатна в Плевенския театър, която е известна от тв-сериала „Полицаите от края на града“. Йоана е студентка на проф. Ивайло Христов, последната й изява е в спектакъла „Одисей“ на ДТ – Пловдив с режисьор Диана Добрева.

Сред новините за нови лица в театъра е, че Васил Драганов ще изпълнява вече главната мъжка роля на известната комедия „Опашката, която върти кучето“ на Драматичен театър - Ловеч,  с режисьор Йосиф Сърчаджиев.

Възстановено е и детското представление „Боризмейко“ , в което влизат четирима нови актьори.