Калояново ще празнува три дни

  • 06 юни 2014, 06:07
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 539159e5f4133

Община Калояново ще празнува три дни - от днес до неделя, включително. "Най-голямата православна църква в общината - "Света Троица" в село Калояново, има патронен празник на този ден, затова решихме да обявим дните преди Свети Дух за празници на общината", уточни пред "Дарик" кметът Александър Абрашев.


Петъчният ден е посветен на художника Петър Костадинов. Тази година се навършват 155 години от неговото рождение. По този повод в село Бегово ще бъде наредена експозиция с негови творби.


"Петър Костадинов рисува основно пейзажи и натюрморти и е завещал голяма музейна сбирка, включваща и негови картини, на читалището в селото. След смъртта си той е оставил на кметството и къщата си," разказва Александър Абрашев.


Денят ще завърши с богата програма на габровския сатиричен театър "Рачо Стоянов", който е на гости в Калояново. Артистите ще представят постановката "Село, село, пусто село!" по мотиви от Чудомирови творби.


От 10 часа сутринта в събота за най-малките жители на общината Пловдивският куклен театър ще представи пиесата "Мълчаливата пчеличка". По-късно през деня оркестър "Орфей" ще зарадва жителите и гостите на общината,


По същото време на стадиона ще се играе футболна среща между ветераните на Калояново и турския град Люлебургас.


В неделя в църквата "Света Троица" ще бъде отслужена празнична литургия в чест на Свети Дух и водосвет за празника на община Калояново.


*Още новини от Калояново четете тук