Камено с туристически портал на три езика

  • 01 ноември 2020, 08:56
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 3674

Община Камено създаде туристически уеб портал на три езика - български, английски и турски. В портала www.thrace.site са представени исторически забележителности от региона, познат още от Древността като Тракия. Той съдържа любопитни факти и богата галерия за над 20 големи обекта от българска и турска страна. Като акценти са представени двата обекта - предмет на инвестиции от проекта - Русокастро и Ашаги пинар. 

Порталът е направен като част от дейностите си по проект за трансгранично сътрудничество Living Ancient Towns - Asagipinar and Rusokastro”, CB005.2.21.059, финансиран по Програма за междурегионално сътрудничество Интеррег Европа 2014-2020 България – Турция.

Сайтът е предназначен както за всички, които обичат историята, така и за туроператори и турагенти. Туристическите фирми могат да предлагат своите оферти, свързани с посещения и екскурзии до представяните обекти. По този начин ще се насърчат туристическите пътувания в региона, ще се популяризират нови маршрути и ще подпомогне местния туристически бизнес, който е от един от най-засегнатите от кризата с COVID-19.

Партньорите по проекта - Областна дирекция по култура и туризъм - Къркларели и Община Камено, ще организират разменни инфотурове и туристически форуми през идната пролет. Участие в тях ще могат да заявяват представители на туроператори, турагенти, екскурзоводи и журналисти.