Камера от бъдещето ще следи парламента в Русе

  • 08 юни 2020, 12:57
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 3739

Модерна технология на бъдещето ще направи работата на общинския съвет в Русе по-празрачна и достъпна за гражданите.

Местният парламент реши заседанията на комисиите са открити и се излъчват пряко в страницата му във Фейсбук. Пандемията от коронавируса обаче кара местните старейшини да разширят обхвата на решението си. С помощта на супер иновативната Insta360 Pro 2 камера, която предава с 4К резолюция на видео потока в реално време, всички комисии на Общински съвет - Русе ще бъдат заснети и излъчени във формат 360 градуса в новия youtube канал Общински съвет - Русе, а сайтът https://obs.ruse-bg.eu/ ще стриймва на живо всяка от 10-те комисии през седмицата.

Insta360 Pro 2 е с размерите и формата на малка топка. Притежава шест обектива, намиращи се на равно разстояние един от друг, разположени по окръжността на камерата. Между два от тях се намира нейният LCD екран, докато батерията и слота за карта памет се намират между други два. До четири от обективите са разположени микрофони за постигане на съраунд звук. Камерата разполага с богат набор от функции, опаковани в компактен дизайн. Иновативната камера е предоставена безвъзмездно от ректора на Русенски универистет "Ангел Кънчев" чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев и екипа му, за което общинският съвет изказва специални благодарности.

"Надяваме се, че иновативните подходи, свързани с общинския съвет и неговата дейност, ще бъдат причина за по-голямо доверие в гражданите и по-засилен интерес към случващото се в града ни. Тъй като иновацията е съвсем нов подход в работата на общинския съвет, предварително се извиняваме, ако в процеса на работа изникнат технически неизправности", коментираха от местната администрация. 

 

снимка: община Русе