Камери заснеха баба да краде цветя от общинските кашпи в Ловеч

  • 19 май 2016, 08:38
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 7b46 9350

Заловен чрез видеонаблюдение е първият нарушител, късал цветя от саксиите на Пешеходния мост до площад „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч. Около 10 часа на 18 май мониторите пред служителите на общинския отдел „Контрол и сигурност“ показали как гражданин бере от декоративните цветя.


Оказало се, че това е възрастна жена от Ловеч, която доброволно е последвала служителите до общината. Съставен й е протокол с предупреждение, след като са взети предвид възрастта ѝ и факта, че това е първият ѝ случай.


От общинската фирма „Еко“ ЕАД за втори път красят моста с цветни кошници. Първият път бе за празника Цветница, но броени дни след това красивите цветя бяха окъсани. Тогава група ученици от четвърти клас на ОУ „Васил Левски“ бяха видели жени с дете, които изтръгвали цветята и ги поставяли в саксии, скрити в чанти. Малчуганите се обадили на тел.112, но безрезултатно. Децата написаха гневно писмо в местен сайт. Граждани също бяха възмутени от вандалския акт.


Ръководството на Община Ловеч предупреждава гражданите, че чрез видеокамери се извършва наблюдение в актуално време на проблемните участъци и се вземат съответните мерки спрямо нарушителите.