Камиони не спазват пътните забрани, рушат пътища край Хаинбоаз

  • 20 юли 2016, 14:04
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a57c7105e9d

Съвместни акции за опазване на пътищата към селата край Хаинбоаз, които са близо до Велико Търново, ще бъдат организирани от институциите. Това стана ясно по време на открита среща между обществеността и представителите на местната власт, която се проведе в Килифарево.


Директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново ст. комисар Димитър Машов и заместник-кметът на старопрестолния град, в чиято община попада градчето, обявиха пред местните за предстоящите проверки. В тях ще бъдат привлечени и контролиращите органи на агенция „Автомобилна администрация”.Въпросът бе поставен от кметските наместници на селата Нацовци, Големаните и Габровци. Те споделиха, че пътищата към селцата са с ограничена товароносимост. Управниците похвалиха полицейските служители в Килифарево и Велико Търново, че веднага се отзовавали при сигнал за тежкотоварни камиони и санкционирали нарушителите. С участието на ДАИ контролът ще бъде още по-силен.


Опазването на нощната тишина, реда и сигурността ще бъдат предмет на други акции на институциите, стана ясно по време на срещата. Подобни ще бъдат предприети не само в Килифарево, но и в други населени места от община Велико Търново, стига да има сигнали за нарушители. 


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!