Капанският събор край Разград събира 550 самодейци

  • 15 юли 2017, 10:33
  • Default profile Автор Станка Христова
Medium %d0%a0%d0%b0%d0%b7%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4

550 фолклористи от областите  Разград, Търговище и Русе пеят и танцуват днес на Капанския събор в местността „Пчелина“ край  Разград.  32 самодейни формации от селата, в които живеят капанци са обявили участието си в празника, съобщиха организаторите от кметството в Разград.

Съборът започва  в 11 часа с водосвет. През цели ден на открити сцени  ще пеят и танцуват самодейците, а вечерта  концерт за  участниците и гостите  на празника ще изнесат народните певици сестри Филатови заедно с оркестър „Лира“ от Добрич.

Специална автобусна линия ще работи в съботния ден, за да превозва почитатели на  традиционния фолк до събора. Пътуването до местността „Пчелина“ е безплатно за всички гости и участници в надпяването, съобщиха от общинската управа.

Сред многобройните изпълнения на самодейците  в програмата са включени и изявите на младежка група певци и танцьори, които живеят в защитено жилище в Разград, както и  на състав на възрастни хора с увреждания от Комплекса за социални услуги в разградското село Просторно.

Капанският събор край Разград показва фолклорното богатство на капанците, които традиционни живеят в села около Разград, Попово и Русе.