Капсула на времето запечата послания на абитуриенти за идни поколения

  • 26 юни 2020, 19:47
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium p1370328

Капсула на времето запечатан послания към идни поколения по време на изпращането на абитуриентите от Професионална гимназия по транспорт "Коста Петрова" в Борован. 

Официални гости на тържеството бяха кметът на общинатаинж. Десислава Тодорова и директорът на БЧК – Враца Гергана Михалчева. Тържеството започна със обръщение на директора на училището госпожа Десислава Василева към абитуриентите. Кметицата на свой ред поздрави завършващите, техните родители и учители с вълнуващо слово, след което лично връчи грамоти и награди на отличниците.

Гвоздеят на тържеството беше именно поставянето на капсулата на времето в стената на училището. , в която са отправени послания към бъдещите поколения. Тя трябва да бъде отворена чак през 2045 г.С много мили думи към завършващите се обърнаха класните ръководители на двата класа Антоанета Иванова и Пламенка Николова. От своя страна дванадесетокласниците благодариха на всички свои учители за това, на което са ги научили през всичките тези години и разбира се най-вече на своите класни ръководители.

 

снимки: Общината