Караисен се вдига на бунт за вода

  • 11 юли 2020, 16:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 36575271 2173628449343489 5878499554529116160 o

Жителите на павликенското село Караисен излизат на протест заради проблема с водата в понеделник /13 юли/ сутрента пред сградата на кметството. Те ще се съберат малко след 07,30 часа и ще настояват за бързо, ефикасно и дългосрочно решение на жизненоважната нужда на жителите на с. Караисен от вода.

В миналото в населеното място е имало многобройни водоизточници: общоселски чешми, общоселски герани и много пълноводни кладенци в частните имоти на местните хора. Към момента обаче вода в селото няма. Жителите на Караисен са преминали на строг воден режим, а дългосрочно решение на проблема все още не се вижда. Давайки гласност на ситуацията, в която са се озовали, караисенчани се надяват, че решение на проблема би трябвало да се намери, тъй като наблизо има достатъчно водоизточници, от които би могло да се прокара водоснабдителна система, или просто да се подменят повредени елементи от вече изградена такава.

Утре, ден преди протеста, жителите на Караисен ще имат среща с народния представител Явор Божанков, за да обсъдят как да се реши проблема с безводието.

„През изминалата година пред нас се появи трудност, с която се борим и до ден днешен, но решение така и не може да се намери. Дебитите на водата в селото постепенно взеха да намаляват, като в последните месеци те са почти пред пълно изчезване. Минахме на режим на водата, като къщите, които се намират във високите части на селото, са почти лишени от наличието на вода през по-голямата част от деня”, това пишат в писмото си до депутата караисенчани.

Снимката е илюстративна