Карнавал и родопски гозби в "Деня на хумора" в Рудозем

  • 27 март 2018, 09:53
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 29512691 951704631654978 292723724430588860 n

Рудозем кани на „Ден на хумора, сатирата и забавата”. Тази година празникът ще бъде в дните 30 март – 1 април.

В петък, 30 март,  в киносалона на Дома на културата на град Рудозем от 18:00 часа ще бъдат прожектирани комедийни филми.

На 31 март /събота/ в Спортна зала – Рудозем от 20:30 часа ще се проведе Балканско парти с хумористична програма. В него участват сръбските звезди Неша Маркович, оркестър Южен Вятър, гръцките изпълнители Nuro Xanthiotis с неговия бенд и родопски изпълнители.

В неделния ден, 1 април, празничната програма включва карнавално шествие, музикално-хумористична програма, кулинарно изложение на родопски специалитети, фолклорно надиграване „Нека всички от сърце да тропнем заедно хорце”.

Кулинарното изложение на родопски ястия ще стартира в 11 часа. В него могат да вземат участие всички желаещи, които имат кулинарни умения и желание да ги покажат, представяйки готови свои ястия, типични и характерни за Родопите. Няма ограничения за брой и вид.  Изложението ще се състои на площада пред Дома на културата. Компетентно жури ще оцени и определи най-добрите кулинари в съответните три категории, които ще получат грамота и парична награда.

Вторто по ред стартира Карнавалното шествие. В него ще участват всички граждани и гости на община Рудозем. Шествието е с начален час 12 часа и тръгва от площада пред болницата, ще премине по бул. „България” и ще завърши на площада пред Дома на културата град Рудозем.

Хумористично – музикалната програма с начален час 12:30 часа.Тя ще бъде представена на сцена пред Дома на културата гр. Рудозем и всеки желаещ от участниците в карнавалното шествие може да покаже и изпълни песен, танц, виц и скеч в стила на празника.

В 13:30 часа организаторите на празника са предвидили фолклорната забава „Нека всички от сърце да тропнем заедно хорце”. В нея ще вземат участие всички танцови формации /клубове по хора/ от страната, заявили предварително своето участие.

Снимки: Община Рудозем