Каруцари докараха 1300 хляба на бедстващи, отказаха пари

  • 13 януари 2017, 11:35
  • Default profile Автор Антоанета Петева
Medium  d0 bf d1 80 d0 b5 d1 81 d0 bf d0 b82

%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%bf%d0%b82

Двама мъже спасиха от глад хората в бедстващо село, като им доставиха 1300 хляба с каруцата си. От  няколко дни села от община Медковец бяха напълно изолирани от външния свят. По време на тежките зимни условия от последните дни провизиите на хората също свършиха, включително и хлябът. Пред bTV кметът на Медковец Венцислав Евгениев разказа, че е предложил да овъзмезди дамата герои, но те отказали. Той възложил на каруцарите Цветомир и Радослав да отидат до най-близкото населено място, за да купят провизии за селото.
Дамата мъже тръгнали с каруцата си през преспите. На връщане каруцата била натоварена с 1300 самуна хляб, нямало място дори и за каруцарите. Цветомир и Радослав изминали целия път обратно към дома ходейки редом до каруцата и коня. Затъвали в дълбоките преспи няколко пъти, но продължили.
От благодарност кметът поискал да им плати, но двамата мъже отказали да приемат пари, защото да помогнеш на хора в нужда е нещо съвсем нормално. „Те смятат, че това е проява на човещина. Ние живеем заедно, помагаме си непрекъснато и това е част от живота на българското село – солидарност”, обяснява Венцислав Евгениев.
„За мен е достатъчно, че сме помогнали на хората. Усилията бяха доста – затъвахме няколко пъти”, каза  Цветомир.