Касим Дал: ДПС бият от страх, че монополът им вече е нарушен

  • 29 април 2013, 16:36
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a16c229769c

Няма да оставим ДПС да бие политическите си противници, да всява страх у хората и да ги кара да гласуват под натиск. Това заяви в Цар Калоян лидерът на Народна партия “Свобода и достойнство”, след като общинският кординатор на формацията му Исмаил Касабов бе пребит в село Езерче от активисти на ДПС. Спорът бе за това кой има право да лепи предизборни плакати, в управлявана от движението община.


"Кметовете в общините, управлявани от ДПС, се държат като дерибеи. В Цар Калоян общински чиновници обикаляли по къщите, раздавали кафе и карали хората да се подписват в списъци с трите им имена. Полагането на подпис трябвало да се възприема като ангажимент да се гласува за движението", обясни Дал.


Напусналият партията на Доган политик обясни, че неговата формация ще настоява институциите да разследват  докрай боя  в село Езерче, в резултат на който 35-годишният Касабов получи комоцио и трети ден лежи на системи в разградската болница. Семейството на нашия активист е било заплашвано с изселване. Заместник кметът на общината Даут Аляоглу, кщойто е присъствал на побоя, не само не се е противопоставил, а сам е носител на политическа агресия. На местните избори през 2011 година той счули стъклото на автомобил, ползван от Синята коалиция, припомни Касим Дал.


От щаба на партията съобщиха, че наблюдатели от мисията на ОССЕ вече са пристигнали в разградско, за да се запознаят  на място с проявата на политическа саморазправа. В партията на Дал считат, че  проявите на агресия от страна на ДПС са продиктувани от страх. Нашата формация предлага алтернатива на хората от турския етнос и лишава движениеето от монопола му в смесените региони, категорични са  от Коялиция “Център свобода и достойнство”, в която хората на Дал участват заедно с НДСВ.