Каварна празнува Гергьовден с Графа и Гъмов

  • 01 май 2017, 08:00
  • Default profile Автор Михаела Благоева
Medium centar

centar

С богата празнична програма община Каварна ще посрещне празника на града, който е на 6 май Гергьовден. Откриването на празничния ден ще започне в 8.30 часа с литургия  в храм „Св. Георги”, издаде специално за Kmeta.bg кметът на община Каварна Нина Ставрева.

„В 10.30 ч ще сложим началото на празничната програма с изпълнение на танцов ансамбъл „Бизоне” и добруджанската певица Галина Дурмушлийска. Водещи на празника ще са Румен Угрински и Станимир Гъмов”, посочи още тя.

Вечерта всички жители и гости на града ще имат възможността да се насладят на изпълненията на Графа. Тържествена заря ще изпъстри небето над Каварна, за да сложи край на празничната вечер.

„В този ден има много търговци в общината. Усеща се празнична атмосфера”, кометира Ставрева.

[caption id="attachment_118961" align="aligncenter" width="2880"]Momenti_Snmka-Neli-Kurteva Графа ще поздрави с песните си жителите на Каварна за празника[/caption]

Малко след Гергьовден предстои друг емблематичен за Каварна събор „С България в сърцето”. Той ще се проведе за 14 поредна година в Каварна. Това е съвместно мероприятие на общината с продуцентска къща „Пирина” на Илия Луков.

„Тази година очакваме още повече деца – 700 хлапета ще вземат участие в този международен събор. Три дни фолклор, танци и костюми – наистина изключително събитие за Каварна”, посочи градоначалникът.