Казанлък излиза на общоградски протест

  • 22 октомври 2013, 07:35
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5bb53ac8b4

Казанлък излиза на общоградски протестен митинг срещу закриването на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР в Казанлък и превръщането му в бежански лагер. Митингът е насрочен за 17 часа, уточняват от пресцентъра към общинската администрация.


Гражданите на Казанлък ще се съберат на площад "Севтополис", където ще настояват за категоричен отговор от държавата на въпроса какво ще се случи с полицейската школа в града им.


Вчера стана ясно, че няма решение за закриването на МВР школата и превръщането й в бежански център. Това съобщи в интервю за Kmeta.bg областният управител на Стара Загора Живка Аладжова, като уточни, че информацията е потвърдена от вътрешния министър Цветлин Йовчев.


Организирана е и подписка сред хората с искане за местен референдум по тези два важни въпроса. В 12.30 часа ще се проведе и извънредно заседание на Общинския съвет.


Единствената точка в дневния ред на местния парламент е темата за полицейската школа в Казанлък и нейното бъдеще. Сесията на общинските съветници е открита за граждани.