Кешеру обявен за Спортист на годината в Разград

  • 04 декември 2019, 11:53
  • Default profile Автор Станка Христова
Medium %d0%ba%d0%b5%d1%88%d0%b5%d1%80%d1%83

Централният нападател на „Лудогорец“ Клаудиу Кешеру е Спортист на годината в Разград за 2019 година. Това стана ясно след като местно жури от журналисти и спортни деятели приключи с рейтиговата класация на 10-те най-добри спортисти в града за тази година.

Кешеру застана на върха с 8 точки преднина пред шахматиста от клуб „Абритус“ Ивайло Енчев, който тази година стана първи на държавния турнир по блиц шах и първи в категория рапид в състезанието за Европейската купа по шах, състояло се през октомври във Франция. Третото място на почетната стълбичка зае младата състезателка по борба от клуб „Лютфи Ахмедов“ Фатме Шабан. Тази година момичето завоюва 4 златни и 4 сребърни медала на турнирите у нас, а на Световното първенство за жени до 18 години се класира седма.

Кешеру се наложи безапелационно сред видимо силните си конкуренти.Тази година в неговото портфолио на победител има актив от 20 гола за клуба шампион, 3 от които в турнира на Лига Европа. Кешеру взриви трибуните на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград през септември, когато за 21 минути направи хет трик и със своите три гола помогна много за разгромната победа на орлите над ЦСКА-Москва.

Церемонията по награждаването на спортистите за 2019 година в Разград е насрочена за 10 декември.