Кино, изложби и туристическа обиколка за празника на Дряново

  • 16 октомври 2017, 07:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%b4%d1%80%d1%8f%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be

Празниците на Дряново започват! От днес (16 октомври) до събота (21 октомври) жителите и гостите на града ще се радват на богата развлекателно-културна програма. По време на цялата седмица ще има поне по две събития на ден. Вижте пълната програма за тържествата на община Дряново:

ПРОГРАМА

16 октомври

10:30 и 13:30 ч – Детски спектакъл „Пипи дългото чорапче“. В Културен дом.

14 ч – „Да нарисувам есента“, с участието на хора от домовете за деца и възрастни с увреждания в Дряново и Габрово. Пред релефната карта на България.

16:30 ч – Откриване на фотографската изложба „Дряново във фокуса на моя обектив“. Пред кино „Дряново“.

17 октомври

9:30 ч – Отслужване на молебен за здраве и благоденствие на жителите и гостите на град Дряново. В най-стария храм в града – „Св. Троица“, тъкмо основно ремонтиран.

17 ч – Творческа вечер на поетичния тандем Павлин Ботев и Пламен Петров. В Културен дом.

17:30 ч – Кинопрожекции на документалните филми „Те отлитат“ и Национален парк „Централен Балкан“, посветени на българската природа, защитени видове и територии. В кино „Дряново“, вход свободен.

18 октомври

17:30 ч – Изложба живопис „Иконография в картината“ на гостуващите художници Милко Божков, Цветелина Максимова и Росен Кръстев. В Икономовата къща.

18 ч – Забавна програма „Есенен шепот“ с участието на изпълнители от ДК „Йордан Йовков“ – Севлиево. На пешеходната зона.

19 октомври

18 ч – Тържествен концерт „Поезия и песен на Балкана“. Връчване на наградите от Националния рецитал-конкурс за поезия, проза и песен и Националната награда за цялостно литературно творчество „Рачо Стоянов“. В Културен дом.

20 октомври

10:30 ч – „Красотата и вкусът се раждат изпод ръцете“ – представяне на производители от община Дряново:

кулинарни изкушения

дърворезба и иконопис

изработка на сувенири

11 ч – Начало на 48-и Национален шосеен лекоатлетически пробег „Колю Фичето“. На пешеходната зона

17 ч – Презентация и фото изложба „Пътят на коприната и отвъд“ на пътешественика Нийл Андрю Пен. В Културен дом.

17:30 ч – Празничен фолклорен концерт. С участието на класовете по народно пеене „Лазара“ от Дряново и Велико Търново, Детско-юношески танцов състав „Балканджийче“, фолклорен състав при СУ „Емилиян Станев“ – Велико Търново, кратък рецитал на Ана Борисова. В Лятно кино.

21 октомври

11 ч – „Културно-историческо наследство на Дряново“ – туристическа обиколка на града с „Дестинация Дряново“. Начало от паметника на майстор „Колю Фичето“. Това не е част от официалната програма, а подарък за всички любопитни, които ще бъдат в града по това време.

18 ч – Шоу програма „Завръщам се…“. С гост изпълнител Тони Димитрова. Подгряваща група – „Дряновойсис“. На пешеходната зона.

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СВОЯ КМЕТ В „КМЕТ НА ГОДИНАТА 2017” ТУК!