Кино в Летния театър на Велико Търново до края на седмицата

  • 18 юни 2019, 17:59
  • Default profile Автор Павел Стаменов
Medium %d0%ba%d0%b8%d0%bd%d0%be

Седмица на киното започна във Велико Търново – за осма поредна година в Старата столица гостува Международният фестивал „София Филм Фест“. Търновци и гостите на града ще могат да гледат едни от най-добрите и вълнуващи филми, създадени през 2018 г. Цените на билетите са символични – 4 лева на прожекция, за двойка – 7 лева, а за повече от два филма – по 3 лева.

Събитието стартира снощи с прожекция на една от най-новите български продукции - „Ирина“, пълнометражен дебют на режисьора Надежда Косева. Тази вечер /18 юни/ е излъчването на филма „Джебчии“ на Хирокадзу Корееда, който е носител на престижната награда „Златна палма“ от фестивала в Кан през миналата година. Прожекцията е в 21,00 ч. и заради нестабилните метеорологични условия ще бъде в голямата зала на Общината.

От сряда вечер /19 юни/ фестивалът се завръща в Летния театър, където ще има истинско лятно кино. Тогава ще бъде представена продукцията „Довлатов“ на Алексей Герман-младши. Във вечерните часове на 20 и 21 юни програмата продължава с филмите „Дивата круша“ на турския режисьор Нури Билге Джейлан и на „Щастливият Лазаро“ на Аличе Рорвахер – продукция, удостоена с награда за най-добър сценарий от Кан 2018 и още десетки отличия в цял свят. Началният час на всички прожекции е 21,00 ч. При лошо време отново ще се ползва голямата зала на Община Велико Търново.

Седмицата на киното е организирана от екипа на „София Филм Фест“ и Община Велико Търново и се реализира с подкрепата на Националния филмов център и верига киносалони Europa Cinemas.