Киномани от Кирково и Златоград на 3D в Кърджали

  • 15 февруари 2018, 08:21
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium %d0%9a%d0%b8%d0%bd%d0%be  %d0%a0%d0%be%d1%8f%d0%bb

Близо 12 хиляди зрители са посетили прожекциите на откритото след 10-годишно прекъсване кино „Роял” в Кърджали. Любителите на седмото изкуство гледат кино, но вече в съвременните 3D и 2D стандарти. Интересът расте, специално за прожекциите в Кърджали идват и зрители от Кирково и Златоград.

Във вторник и четвъртък има промоции на 6 лв. за 3D и 5 лв. за 2D. Кърджалийците имаха възможност да видят не само новите български ленти „Воевода”, „Възвишение”, „12 А клас”,”Дъвка за балончета”, но и световни премиери, както в по-големите градове.

Откриването на 3D киното е добър пример на публично частното партньорство. Заслугата е на инициатора Тенчо Тенев и неговата фирма. По договор с областна администрация Кърджали бе отворен киносалон,  изцяло оборудван с италианска техника.

Монтирани са 100 стола, като има възможност и за допълнителни. На всеки 7 дни програмата със заглавията се обновява. Билетите варират от 6 до 10 лева в зависимост от това дали става дума за световна премиера или по-стари ленти.За деца цената е промоционална. Има вече и осем безплатни прожекции за ученици и социалнослаби.

Гласувайте за "Кмет на годината" за мандат 2015-2019 ТУК!