Кирил Домусчиев награди първите в проектите

  • 27 октомври 2017, 14:23
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%9a%d0%bc%d0%b5%d1%82 %d0%bd%d0%b0 %d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0 2017 10

Кметовете на София, Козлодуй и Черночене спечелиха призовете в категорията „Ефективно управление на проекти“ в тазгодишния национален вот „Кмет на годината“.

Българите гласуваха на онлайн платформата kmetnagodinata.bg и определиха фаворитите. Хората посочиха  кои кметски екипи работят като един отбор и реализират успешно проекти. 

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Черночене Айдън Осман, в раздел „Средна община“ - при кмета на Козлодуй Маринела Николова, а в раздел „Голяма община“ - при столичния кмет Йорданка Фандъкова. Призовете в категорията „Ефективно управление на проекти“ връчи председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

„Евросредствата, които всяка община се бори да получи, са от изключително голямо значение, ще дойде време те да бъдат силно ограничени, затова е похвално това, което успешните български общини правят. Всяка община е една малка държава, затова е важно най-доброто усвояване на евросредствата, за да може общините да търпят по-динамично развитие и гражданите да се чувстват европейци. Победителите в тази категория са общини за пример”, каза Домусчиев при връчването на призовете.

„Благодаря на всички граждани за подкрепата, на целия екип на общинската администрация и на общинския съвет. Искрено се надявам това да е оценка за труда ни през всички години досега, а не само за 2017 г. Не е вярно, че в малките общини няма административен капацитет”, каза кметът Осман.

„Много благодаря за високата оценка, аз съм кмет първи мандат и това е висока оценка за младия ни екип. Обещавам, че ще работим все така с обич за всички!”, каза кметът Николова.

„Изключително съм благодарна за тази оценка за нашата работа, която се дължи на отлична работа на екипите. Благодаря на г-н Томов и на Кмета.bg за този форум. Отдавна общините изградиха своя капацитет да реализират проекти, време е да се оцени ефектът. Благодаря за отличното партньорство с ЕК, тук е г-н Кремлис. Благодаря на г-жа Искра Михайлова и на министрите, с които работим в екип, на гражданите на София и на моя екип!", блаодари кметът Фандъкова.

Церемонията се провежда със специалното съдействие на: Изворна вода Бачково, Апартхотел Лъки Банско, БИЛЛА България, ЧЕЗ България, Опел, Виваком, Екопак и други.

Кои общини са призьорите в "Кмет на годината 2017" - четете само в Кмета.bg. Цялата церемония очаквайте тази вечер от 23,15 по БНТ1. 

Снимки: Красимир Свраков