Кирилицата и рибният буквар грейват на скулптори в центъра на Враца

  • 24 юни 2019, 18:58
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium dsc 7723

Уникални скулптори от изсъхнали дървета ще сътвори в центъра на Враца талантливият Милен Иванчев. Под вещите му ръце загиващите растения пред сградата на регионалната библиотека в града ще се превърнат в символи на българската просвета и култура.  

Върху едното дърво ще бъдат пресъздадени 10 книги, които всеки трябва да прочете. Сред тях, личи от вече започнатата работа, ще са Рибният буквар "Хъшове". На върха на скулптурата ще бъде изобразена птицата сова, която е символ на знанието.

Творецът предвижда до края на седмицата, при благоприятни метеорологични условия, да започне работа и по второто дърво, където ще бъдат изобразени букви от българската азбука, казаха от Община Враца.

Иванчев вече е доказал майсторството си при обработката на стари дървета. Негови творения са скулптурата на орела до площад „Христо Ботев“ и статуите на горски животни в градинката пред пощенската палата в града. Отново той оживи и двора на детска градина „Вълшебница“, където малчуганите се радват на реалистичен модел кола и приказни герои, претворени от дърво. 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за юли на тема "Спортно лято" ТУК!